0
9786053003311
363591
Gerekçeli Ceza Kanunları
Gerekçeli Ceza Kanunları
58.00

"Gerekçeli Ceza Kanunları" isimli çalışmanın 17 nci baskısının tükenmesi ve ceza mevzuatında yaşanan değişiklikler sebebiyle bu baskının yapılması zarureti ortaya çıkmıştır. Kitapta, 14.10.2017 tarihine kadar mevzuatta yapılmış olan değişiklikler dikkate alınmış ve metne işlenmiştir.

Konu Başlıkları
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu
5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu
Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin
İnfazı Hakkında Kanun
Kabahatler Kanunu
Çocuk Koruma Kanunu
Adlî Sicil Kanunu
Adlî Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Bölge
Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev Ve
Yetkileri Hakkında Kanun
Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu
Terörle Mücadele Kanunu
Tanık Koruma Kanunu
Polis Vazife Ve Salâhiyet Kanunu
Basın Kanunu
0 Puntoların büyük olması kitabın okunmasını kolaylastiriyor
  • Açıklama
    • "Gerekçeli Ceza Kanunları" isimli çalışmanın 17 nci baskısının tükenmesi ve ceza mevzuatında yaşanan değişiklikler sebebiyle bu baskının yapılması zarureti ortaya çıkmıştır. Kitapta, 14.10.2017 tarihine kadar mevzuatta yapılmış olan değişiklikler dikkate alınmış ve metne işlenmiştir.

      Konu Başlıkları
      5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu
      5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu
      Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin
      İnfazı Hakkında Kanun
      Kabahatler Kanunu
      Çocuk Koruma Kanunu
      Adlî Sicil Kanunu
      Adlî Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Bölge
      Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev Ve
      Yetkileri Hakkında Kanun
      Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu
      Terörle Mücadele Kanunu
      Tanık Koruma Kanunu
      Polis Vazife Ve Salâhiyet Kanunu
      Basın Kanunu
      Stok Kodu
      :
      9786053003311
      Boyut
      :
      13x19
      Sayfa Sayısı
      :
      1203
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      18
      Basım Tarihi
      :
      2017 Kasım
      Kapak Türü
      :
      Ciltli
      Kağıt Türü
      :
      1. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
Yorum yaz
Ahmet D. - 27.03.2018 18:38
0/5
Puntoların büyük olması kitabın okunmasını kolaylastiriyor
Mehmet Emin Artuk

Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk

 

 

Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, 1948 yılında İstanbul’da Aksaray semtinde doğmuş, orta ve lise eğitimini Saint-Benoit Fransız Erkek Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydını yaptırarak hukuk kariyerine başlamıştır. Artuk’un babası, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olan tarihçi, İslami Nümizmat, Epigraf İbrahim ARTUK, annesi ise Ankara Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesinde okuyan Türkiye’nin ilk arkeologlarından Cevriye ARTUK’dur. Artuk’un ilk çocukluk yılları anne ve babasının görevlerinden ötürü İstanbul’da geçmiş, akabinde Ankara’da bulunmuştur.

 

Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1972 yılında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Doktora öğrenimine başlamış, doktora tezini Prof. Dr. Dietrich Oehier’in akademik danışmanlığında hazırlamıştır. “Sinn und Zweck der Strafe und die Massnahmen zur Sicherung und Besserung im türkischen Strafrecht” (Cezanın Anlam ve Gayesi ve Türk Ceza Hukukunda Emniyet Tedbirleri) adıyla hazırladığı doktora tezi Magna Cum Laude (Pekiyi) derecesiyle 20.12.1977 tarihinde kabul edilmiş ve Hukuk Doktoru unvanını kazanmıştır. 

Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk’un doktora tezi Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Neue Kölner Rechtswissenschaftliche Abhandlungen” adlı bilimsel seriye alınarak yayınlanmıştır.
.
Türkiye’de ceza hukukunun duayenlerinden kabul edilen Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, 1978-1979 yıllarında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Ceza Hukuku Enstitüsünde çalışmalarını sürdürmüş, Türkiye’ye dönerek 7.1.1980 tarihinde İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Öğretim görevliliğine atanmıştır.
 
Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, 19 Ekim 1982’de yardımcı doçent olarak görevine devam etmiş, 1984 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeliği görevine başlamıştır. Uzun yıllar boyunca Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde akademik faaliyet yürütmüş, bir çok idari ve bilimsel görev üstlenmiş, binlerce öğrenci yetiştirmiştir.  Artuk, 1984-85 ders yılında rotasyonla gönderildiği Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ceza Hukuku Genel ve Özel Hükümler derslerini yürütmüş, buradaki çalışması takdirname ile ödüllendirilmiştir.
 
Artuk, 02 Kasım 1987 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde “Mukayeseli Çocuk Muhakemesi Hukuku” adlı çalışmasıyla doçentliğe atanmış, Ceza ve Ceza Usulü Hukuku Doçenti unvanını kazanmış, 21 Eylül 1993 tarihinde Hukuk Profesörü olmuştur.
 
Bilimsel ve İdari Görevleri 
İyi derecede Almanca ve Fransızca bilen Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki Lisans derslerini yürütürken bir yandan da Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora dersleri vermiştir.
 
Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ceza hukuku dersleri vermiştir.
 
Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, hukuk fakültelerinde vermiş olduğu dersler yanında, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Marmara Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu, Etiler Polis Eğitim Merkezi gibi kurumlarda ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora derslerine katılmış, yüksek lisans ve doktora tez jürilerinde görev almıştır.

Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmüş, 2008 ile 2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunmuştur.

Artuk, birçok ceza hukuku öğretim üyesine hocalık yapmış, ceza kanun taslaklarının hazırlandığı komisyonlarda görev yapmıştır. 1997 ve 2000 Ceza Kanunu tasarılarını hazırlayan bilimsel komisyonun üyeleri arasında yer almıştır. Emin Artuk, avukatlık yapmamıştır.

Ceza Hukuku alanında yazmış olduğu birçok eseri hukuk fakültesinde kaynak olarak kullanılan Artuk’un Türkiye Adalet Akademisi Dergisi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Baro dergileri ve diğer dergilerde yayınlanmış birçok bilimsel makalesi bulunmaktadır. Sayısız konferans ve panele katılan Artuk, Ceza Hukuku Dergisinin düzenlediği makale yarışmalarında jüri üyeliği yapmıştır.

Kapat